ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ

Οξεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπολύει η Κουμουνδούρου, με non paper που εξέδωσε ως απάντηση στο non paper του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο η Ιπποκράτους δικαιολογούσε τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφορικά με την περίφημη «λίστα Φαλτσιάνι».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η εν λόγω λίστα είναι η λίστα

με τους 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, την οποία είχε εγχειρίσει η Κριστίν Λαγκάρντ -ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας- στον τότε ομόλογό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η Κουμουνδούρου, λοιπόν, απαντώντας στα όσα λέει η Ιπποκράτους για το πώς η λίστα αυτή παρέμεινε στην κατοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ «χυδαιότητα και θράσος». «Χυδαιότητα και θράσος δείχνει η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και του κ.Βενιζέλου να ζητούν και τα ρέστα, αντί να δώσουν πειστικές εξηγήσεις και να απολογηθούν για τη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας, την ίδια στιγμή που έχουν γονατίσει την ελληνική κοινωνία με τα μνημονιακά μέτρα. Να απολογηθούν τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στα ίδια τα στελέχη του κόμματός τους που έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο σκάφος», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο non paper του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα