ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ

Συνεχίζεται η έντονη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σήμερα, η Κουμουνδούρου «άδειασε» με επίσημο τρόπο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είχε εκδηλώσει προχθές τη διαφωνία του με τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της task force, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Εδώ και ημέρες, το Αριστερό Ρεύμα (Λαφαζάνης, Στρατούλης

κ.α.) είχε αφήσει να διαφανούν οι ενστάσεις του για την πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόσο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής του ΣΥΝ, όσο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στελέχη της εν λόγω τάσης είχαν χρεώσει στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για «δεξιά στροφή» μετά τις εκλογές.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξάλλου, επανήλθε την Κυριακή και, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή, δεν είχε κρύψει τις αντιρρήσεις του για τη συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Ράιχενμπαχ. «Δεν θεωρώ ότι η συνάντηση με τον Ράιχενμπαχ ήταν στο ελάχιστο χρήσιμη και πολύ περισσότερο αναγκαία. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κάποια αναγνώριση από τους μανδαρίνους και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών για να προχωρήσει μπροστά», είχε πει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για να προσθέσει: «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ειδικές αβαρίες για να αποκαταστήσουμε φυσιολογικές σχέσεις με όλους αυτούς τους δοτούς γραφειοκράτες».

 «Άδειασμα» από Σκουρλέτη

Ωστόσο, σήμερα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» επισήμως ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη ΝΕΤ και ερωτηθείς σχετικά με τις απόψεις του κ. Λαφαζάνη, ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε: «Δεν συμφωνώ με αυτή την εκτίμηση. Σας θυμίζω ότι αυτή η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της πλευράς Ράιχενμπαχ και ακριβώς αποσκοπούσε, απ’ όσο μπορούμε να καταλάβουμε, στο να σπάσει τον πάγο που είχε δημιουργηθεί με την άρνηση των ευρωπαίων αξιωματούχων να συναντηθούν με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συνεπώς, το θεωρώ θετικό». Στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, πάντως, δεν παραβλέπουν ότι η συζήτηση για την τακτική του κόμματος θα είναι έντονη, αλλά, πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για “παιδικές αρρώστιες”, προσθέτοντας με νόημα ότι «αυτές πρέπει να ξεπεραστούν, αν θέλουμε να αποτελέσουμε αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα