ΣΥΡΙΑ: ΣΤΟΥΣ 116 ΕΦΤΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Οι Σύροι εξεγερμένοι που πολεμούν το καθεστώς Άσαντ ανακοίνωσαν το Σάββατο την μεταφορά της κεντρικής τους διοίκησης από την Τουρκία, όπου αυτή παρέμενε εγκατεστημένη εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σε συριακό έδαφος. Συνεχίζουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές αμάχων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ένα μικρό κορίτσι σκοτώθηκε τα ξημερώματα σήμερα όταν συριακές τακτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε στην εθνική οδό η οποία συνδέει την Δαμασκό με το Χαλέπι.

Τη Δευτέρα τουλάχιστον 12 παιδιά σκοτώθηκαν στα επεισόδια βίας

που συνεχίζουν να συνταράσσουν τη Συρία. Συνολικά σκοτώθηκαν, κατά τον απολογισμό της ίδιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, 116 άνθρωποι (69 πολίτες, 29 στρατιώτες και 18 αντάρτες).

Μάχες εκτυλίσσονταν και στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπου τουλάχιστον ένας πολίτης σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό της πόλης Μάαρετ αλ Νούμαν, κατά την ίδια ΜΚΟ.

Εξάλλου και στην επαρχία Χομς η Κουσέιρ, πόλη-προπύργιο των ανταρτών, βομβαρδίζεται από το στρατό από την αυγή.

Εντωμεταξύ, ο επίσημος εκπρόσωπος των ανταρτών στη Συρία, ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σααντεντίν, σώθηκε από μια απόπειρα δολοφονίας του στην οποία προέβησαν δυνάμεις προσκείμενες στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των ανταρτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα