Σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα

Κριός

Έχεις που έχεις μία σχέση ζωής με το πεντάλ του γκαζιού, Κριέ, έρχεται και η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα στον 10 ηλιακό σου οίκο να κάνει την ανάγκη σου για κίνηση και κινητικότητα ακόμα μεγαλύτερη. Συνοδιάζονται για να σου πουν ότι η «κίνηση» που λαχταράς αφορά στην επισημοποίηση ή την κοινοποίηση της σχέσης σου με το αντικείμενο του πόθου σου, και σου λένε να το σανιδώσεις με τις ευλογίες τους! Τηλέφωνα, μηνύματα, έξοδοι, ταξιδάκια κοντινά και απρογραμμάτιστες συναντήσεις δίνουν και παίρνουν, και λειτουργούν για τον έρωτά σου όπως ο αέρας για τη φωτιά. Ελπίζω τα τηλέφωνα και τα μηνύματα να αφορούν σε τρέχοντα ή καινούργια πρόσωπα και όχι σε επιστροφές-καταστροφές. Βάλε φραγή στα συναισθηματικά βαμπίρ του παρελθόντος, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει ο Πλούτωνας, ναι; Ναι.

Ταύρος

Αξιωματικά μιλώντας, από το να ρισκάρει ερωτικά ένας Ταύρος είναι πιθανότερο το να αλλάξει θέση το Γιβραλτάρ από μόνο του. Ωστόσο, η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα σε προ(σ)καλεί να πράξεις ακριβώς αυτό. Το δε ρίσκο, δεν είναι διόλου απίθανο να αφορά κάποιον/α που είτε μέχρι χθες δεν ήταν διαθέσιμος/η, είτε τον/την θεωρούσες απλησίαστο/ο, είτε όντως γεωγραφικά/χιλιομετρικά ήταν μακριά – όταν εμπλέκεται σε δυναμικές όψεις με την Αφροδίτη (κυβερνήτη του ζωδίου σου) ο Πλούτωνας, όλα αυτά είναι μικροπράγματα. Βεβαίως, επειδή Πλούτωνας είναι αυτός, ανεβάζει το level δυσκολίας φέρνοντας στο δρόμο σου σεξουαλικούς πειρασμούς στους οποίους δύσκολα θα έλεγε «όχι» και ο Άγιος Αντώνιος, βοήθειά μας. Και τι να του πεις μετά και του Γιβραλτάρ, να καταλάβει τον πόνο σου;

Δίδυμοι

The wind of change τραγουδούσαν το πάλαι ποτέ οι Scorpions για την πτώση του τοίχους του Βερολίνου – και το τι σας πάει το άσμα, φίλοι Δίδυμοι, δεν το συζητώ! Εκεί που η σύνοδος Αφροδίτη – Πλούτωνα στον 8ο ηλιακό σας οίκο του σεξ και των παιχνιδιών εξουσίας έλκει τους πιθανούς εραστές και συντρόφους όπως η μέλισσα το μέλι, με το Δία πάντοτε στο ζώδιό σας καλείστε να ξαναγίνετε, καλή ώρα όπως το Βερολίνο τότε, από δύο, ένας. Πιο συγκεκριμένα, γκρεμίζει το τοίχος μεταξύ των (τουλάχιστον) δύο εαυτών σας, αναγκάζοντάς τους να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον/την Έναν/Μία Σημαντικό/ή Άλλο/η της ζωής σας. Δέξου τη συμβουλή της αστρολόγου σου που σου λέει πως, όσο κι αν σε τρομάζει ένα σενάριο σοβαρότητας, υπευθυνότητας και μονογαμίας, αυτή τη φορά αξίζει τον κόπο.

Καρκίνος

Το «σκοτεινό» αντικείμενο του πόθου σου, καλό μου Καβούρι, μπορεί να …παραείναι σκοτεινό με σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα στον οίκο του/της Μοναδικού/ής Άλλου/ης. Για την οποία σύνοδο να σου επισημάνω πως είναι εξαιρετικός παράγοντας ενεργοποίησης της περίφημης διαίσθησής σου, η οποία αυτές τις μέρες σου φωνάζει «φοβού τους Δαναούς». Ο Δίας βέβαια από τον οίκο των ψυχανεμισμάτων και των ενστίκτων αποτελεί όπλο στα χέρια σου, για να ξεσκεπάσεις τον όποιο πονηρό Δαναό βρεθεί στο δρόμο σου. Είσαι σε θέση να παρασύρεις την όποια σειρήνα ή τον όποιο επίδοξο Δον Ζουάν σε τέτοιους επικοινωνιακούς λαβυρίνθους και τερτίπια που, μοιραία, οι πραγματικές τους προθέσεις θα βγουν στο φως. Elementary, my dear Watson.

Λέων

Έχεις δει τους ηλικιωμένους, που ψάχνουν τα γυαλιά τους σε όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία, για να ανακαλύψουν τελικά ότι τα φορούν; Κάπως έτσι κινδυνεύεις να το πάθεις κι εσύ, Λέοντα – κι η αστρολόγος σου είναι εδώ για να σε προφυλάξει. Η καθημερινότητά σου, η ρουτίνα σου είναι το πεδίο της μάχης (και ποια μάχη είναι μεγαλύτερη από τον έρωτα;) Η «πυρηνική» σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα στον Αιγόκερω λειτουργεί πάνω από την καθημερινή σου ζωή, την εργασία ή/και τη γειτονιά σου σα φωτεινή ένδειξη που σου λέει να μην ψάχνεις αλλού. Παράλληλα, σε προτρέπει να προσέχεις πού επενδύεις και ποιόν/ά θεωρείς πολύτιμο/η και αναντικατάστατο/η. Ή, αντίθετα, πως αν ξανακοιτάξεις προσεκτικότερα κάποιον/α που δεν σου γέμισε το μάτι με την πρώτη μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.

Παρθένος

Υπό κανονικές συνθήκες (με Παρθένους μιλάμε, άλλωστε…) μία σύνοδος Αφροδίτης (ο πλανήτης του έρωτα και των απροόπτων του) με τον Πλούτωνα (το προσωπικό μας πυρηνικό εργοστάσιο, «ανενεργό» μέχρι τη στιγμή που θα το χρειαστούμε πραγματικά), είναι από μόνη της κάτι που μπορεί να σου αλλάξει, αργά και βασανιστικά, το ίδιο σου το δέρμα. Πόσο δε μάλλον τον τρόπο που ερωτεύεσαι – βλέπεις, η σύνοδος συντελείται στον 5ο ηλιακό σου οίκο του έρωτα. Μετάφραση; Μεταμορφωμένος/η, είσαι πλέον εις θέσιν να αλλάξεις τη ζωή σου. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, η ζωή σου δεν έχει να κάνει με το τι πρέπει, αλλά με το τι ποθεί η καρδιά σου – ή, ποιόν/ά ποθεί. Ε ρε γλέντια, Παρθένε – αυτό, μπορεί και να στο υπογράψει η καλή σου αστρολόγος!

Ζυγός

Εσείς πάλι, είστε μια χαρά παιδιά. Τι δεν είστε; Του βαθέως προβληματισμού και της μαύρης συσκότισης. Έλα όμως που με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα μέσα στο σπίτι σας (Σ.τ.Μ.: ο 4ος ηλιακός σας οίκος) σαν τατουάζ στο μέτωπο, δεν σας την κάνει το σύμπαν τη χάρη να χαλαρώσετε! Μη πτοείστε –Ήλιος, Ερμής και Δίας φροντίζουν να φυσήξει στην μπερδεμένη στην καλύτερη περίπτωση οικογενειακή σας ζωή το μελτεμάκι που έχετε τόσο ανάγκη. Επίσης, προσκλήσεις, αποδράσεις, ανεμελιά, και όλα αυτά τέλος πάντων που σας καθιστούν το Ζυγό που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε βρίσκονται στο προσκήνιο. Εκμεταλλευτείτε το! Επίσης: Αποφύγετε τις βαριές, καταθλιπτικές συζητήσεις και συναντήσεις όπως αποφεύγετε το βραδινό και τα τηγανητά – και τα δύο σας βαραίνουν και σας κάνουν κάτι άλλο από αυτό που είστε. Αν, δε, οι βαριές συναντήσεις περιλαμβάνουν και επιστροφές από τον Κύκλο των Χαμένων Εραστών, τρέχουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση (και μη διαννοηθείς καν να κοιτάξεις πίσω σου).

Σκορπιός

Όταν πρόκειται για σας, το ..ροζ χρωματάκι των προβλέψεων αντικαθίσταται από ένα παθιασμένο κατακόκκινο ούτως ή άλλως. Πόσο δε μάλλον που οι μέρες σας βρίσκουν με ενεργοποιημένο στο φουλ τον 3ο ηλιακό σας οίκο ττης επικοινωνίας, προσθέτοντας πολύ και παθιασμένο σεξ (κι εσάς με απενεργοποιημένο το κινητό σας; να ελπίσουμε τουλάχιστον να μπείτε να μας διαβάσετε!) Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω συναντά τον κυβερνήτη σας, Πλούτωνα, και μαζί ρίχνουν το φως του προβολέα πού αλλού; Στον/ην Ένα/Μία που δεν μπορείτε να έχετε. Τον/την είχατε και τον/την χάσατε; Σας είναι απαγορευμένος/η; Η ψυχή σας το ξέρει. Ίσως, επίσης, πρέπει να το ξέρει μόνο η ψυχή σας και κανείς άλλος. Και ναι μεν τα μυστικά είναι το ταλέντο σας, αλλά το ακόμα μεγαλύτερο ευκολάκι σας είναι η δημιουργία κρίσεων…

Τοξότης

«I’m an Englishman in New York» τραγουδούσε το πάλαι ποτέ ο Sting, περιγράφοντας άψογα την ψυχική σας κατάσταση αυτό το διάστημα. Νιώθετε μόνος ακόμα και μέσα σε διαδήλωση. Ακόμα και με τους κολλητούς σου. Ακόμα και με το έτερόν σου ήμισυ – ίσως εκεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Η αστρολόγος σου όμως θα σε συμβουλεύσει against all odds να πάρεις το πρόβλημα και να το περάσεις απέναντι. Πώς; Παίρνοντας των ομματιών σου και φεύγοντας μακριά. Είτε πρόκειται για ταξιδάκι αναψυχής είτε για μετανάστευση, είτε το πιστεύεις είτε όχι, ο Έρωτας παραμονεύει στις πιο απίθανες γωνιές. Και όπως θα σου επιβεβαιώσουν οι απανταχού ορειβάτες, εξερευνητές και φυσιολάτρες του κόσμου τούτου, «κανείς δε μένει μες το σπίτι του για να λαμπικάρει το μυαλό του».

Αιγόκερως

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου και σε σύνοδο βαρέων βαρών με τον Πλούτωνα, μάλλον αντιλαμβάνεσαι πως πάει ο καιρός που η καθημερινότητά σου κύλαγε σαν το νερό στ’ αυλάκι. Να φταίει γι΄αυτό ο/η καινούργιος/α συνάδελφος; Διόλου απίθανο – κι εμείς δεν θα σου πούμε να μην ανακατέψεις τις δουλειές σου με την ευχαρίστηση. Κάθε άλλο! Θα σου πούμε όμως να είσαι διακριτικός/ή αν δε θες να σου κρεμάσουν κουδούνια (εξαιρετικά πιθανό σενάριο, όπως επίσης και τα ρεζιλέματα με έναν/μία «φίλο/η» μπροστά στο επίσημο έτερό σου ήμισυ, οπότε πρόσεχε). Θα σου πούμε ακόμα πως, ανεξαρτήτως έκβασης, μπορεί και να εμπεδώσεις αυτή τη φορά πως το καλό σεξ έχει τη δύναμη να σε φέρει κοντύτερα στο νόημα της ζωής. Και γνωρίζεις και καναν άνθρωπο.

Υδροχόος

Αυτή, Υδροχόε, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα για κάποιον που πάντοτε έμπλεκε τον έρωτα με τη φιλία. Η παντοδύναμη Αφροδίτη συναντά τον λέγε-με-και-κοσμογονία Πλούτωνα στον 12ο οίκο σου, που κυβερνά το υποσυνείδητο, τα όνειρα αλλά και τις φοβίες σου, παίρνοντας τον αποστασιοποιημένο και ψιλο-άλιεν Υδροχόο που ξέρουμε κι εμπιστευόμαστε και κάνοντάς τον μαρμελάδα φράουλα που, όσο να πεις, δεν είναι και η εποχή της. Και σα να μην έφτανε αυτό για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος (διότι ερωτεύεστε άτσαλα και ψυχαγωγείτε κόσμο κάθε φορά με τις συμπεριφορές σας), ως κι ο Ερμής που μπαίνει στο ζώδιό σας το μόνο που καταφέρνει είναι να σας βομβαρδίζει το κρανίο εμμονικά με σεξ, σεξ, και επίσης ακόμα λίγο σεξ. Αν δεν καταφέρει και αυτή η περίοδος να σας κάνει να διαχωρίσετε άπαξ και δια παντός στο μυαλό σας τη Φιλία από τον Έρωτα, εγώ θα σκίσω τα πτυχία μου.

Ιχθείς

Τα υπόγεια ρεύματα αυτή την εβδομάδα, Ψαράκι, είναι πανίσχυρα, είτε είσαι καρχαρίας των ωκεανών, είτε είσαι ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα. Ναι, ακόμα και μες το ενυδρείο σου μπορεί να σηκωθεί τσουνάμι – το «ενυδρείο» αυτή την εβδομάδα ακούει στο όνομα «Φιλία». Φιλία, ή κάτι άλλο; Όσα Ψαράκια είστε ζευγαρωμένα θα δείτε τα προβλήματα του παρελθόντος να επαναλαμβάνονται και μάλιστα αρκετά διογκωμένα – και ποιος/α θα είναι εκεί για να σας στηρίξει; Μήπως κάποιος/α με τον/την οποίο/α διατυμπανίζετε το πόσο καλά φιλαράκια είστε; Κι αλήθεια, γιατί πασχίζετε τόσο να πείσετε τους πάντες; Μη χάνεστε στις λεπτομέρειες και στη μετάφραση, μείνετε απλώς σιωπηλοί και παρατηρείστε, κρατώντας τα συμπεράσματα για αργότερα. Οι ελεύθεροι, συνεχίστε να διασχίζετε τους ωκεανούς, διατηρώντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μία γνωριμία υπό το φως (ή μήπως το σκοτάδι) της συνόδου Αφροδίτης – Πλούτωνα, είναι γραφτό να σας σημαδέψει…

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

Keywords
το φως, new york, wind, scorpions, φως, watson, μετάφραση, ροζ, york, διαδηλωσεις, odds, καιρος, θες, αθηνα, ελλαδα, facebook, κινηση στους δρομους, βιβλια, ομαδα διας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, φωτια, τελος του κοσμου, η ζωη, πικραμενος, παρελαση, μετάφραση, αφροδιτη, βερολινο, γωνιες, εργασια, καθημερινη, μαρμελαδα φραουλα, ονειρα, περιοδος, σειρηνα, φιλια, φως, ωρα, scorpions, watson, αξιζει, ασμα, βαμπιρ, βοηθεια, γειτονια, γιβραλταρ, γυαλια, γνωριμια, γονεις, δερμα, διαστημα, δυναμη, δειτε, διδυμοι, δον ζουαν, ελισαβετ, εβδομαδα, ενυδρειο, εποχη, ερμης, ερχεται, ζωη, ζωδιο, ζωης, ιδιο, ημισυ, θες, οικο, καβουρι, κινητο, κινηση, λεπτομερειες, μακρια, ματι, μελι, μελισσα, μηνυματα, μπορειτε, μυαλο, μυστικα, νερο, νοημα, παντα, ονομα, παιδια, πεδιο, πλουτωνας, ροζ, προβληματα, ψυχη, ρισκο, σεναριο, συγκεκριμενα, σπιτι, συμπαν, ταυρος, τατουαζ, τοιχος, το φως, τσουναμι, φευγοντας, φοβιες, φραουλα, φταιει, φορα, χαρα, δουλειες, φιλοι, γλωσσες, καρδια, μπροστα, odds, οψεις, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα