«Φωτιά και τσεκούρι» σε όσους ακόμη στέκονται!

Η νέα φορολαίλαπα μοιάζει να κρύβει μέσα της μια εκδικητική μανία για εκείνους που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα στα 3 χρόνια του μνημονίου να σταθούν στα πόδια τους: Μπορείς και συντηρείς ακόμη παιδιά; Χαμένος. Έχεις μισθούς άνω των 25.000 ευρώ τον χρόνο; Χαμένος. Καταφέρνεις και βάζεις πετρέλαιο θέρμανσης ή αγοράζεις

ξύλα για να καις στο τζάκι; Χαμένος. Δεν ξοδεύεις αρκετά σε ιατρικά νοσήλια γιατί σε γενικές γραμμές είσαι υγιής και πας στον γιατρό μόνον για τσεκ απ; Χαμένος. Δεν δικαιούσαι ή δεν βρίσκεις θέση να βάλεις το παιδί σου στον δημοτικό παιδικό σταθμό και έχεις κάποια χρήματα για να δώσεις σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό; Χαμένος. Έχεις πάρει στεγαστικό δάνειο από την Τράπεζα και μάλιστα ως τώρα το εξυπηρετούσες; Χαμένος. Έχεις και ένα «μπλοκάκι» και κάνεις δουλειές εδώ και εκεί -όταν και εάν βρίσκεις- για να συμπληρώσεις το εισόδημά σου; Χαμένος. Ήσουν συνεπής φορολογούμενος; Χαμένος.

Όσοι κατάφεραν και επιβίωσαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν ένα φορολογικό που τους τιμωρεί. Τους τιμωρεί γιατί δεν είναι άνεργοι, επειδή δεν έχουν πενιχρά εισοδήματα και κυρίως τους τιμωρεί γιατί τα εισοδήματά τους δεν μπορούν να τα «κρύψουν». Για άλλη μια φορά αυτοί που θα πληρώσουν τα σπασμένα είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Και ο τρόπος που έχει δομηθεί το νέο φορολογικό είναι σα να θέλει να τιμωρήσει εκείνους που επιβίωσαν της καταιγίδας των προηγούμενων ετών. Όσοι κατάφεραν να κρατήσουν τις δουλειές τους και να διατηρήσουν κάποιους αξιοπρεπείς μισθούς και είναι συνεπείς θα πρέπει να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας και ούτε λίγο, ούτε πολύ να την κάνουν συνεταίρο τους.

Για να πληρώσεις λιγότερο φόρο ή θα πρέπει να ανήκεις στις εξαιρετικά ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ή θα πρέπει να ξέρεις τους τρόπους να «κλέβεις» το Κράτος. Άλλωστε, το ίδιο το ελληνικό Κράτος είναι σα να σε προκαλεί να το κλέψεις ή έστω να μην το πληρώσεις: Όταν συνεχίζει να επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους στους «συνήθεις υπόπτους» και επιμένει να χαϊδεύει φοροφυγάδες που μένουν στο απυρόβλητο είτε αυτοί φιγουράρουν σε λίστες, είτε όχι, τότε προκαλεί τους συνεπείς. Για τους οποίους μοιάζει να υπόσχεται «φωτιά και τσεκούρι» κυρίως επειδή κατάφεραν ως τώρα να σταθούν στα πόδια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα