Συνέπειες για φορείς που δεν απογράφονται

Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων, τονίζοντας πως η ηγεσία του υπουργείου «έχει καταφέρει να αλλάξει την ατζέντα στις συζητήσεις με την τρόικα και να φύγει από τους ποσοτικούς στόχους». «Το ότι πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα μας επιτρέπει να μπορούμε να διαπραγματευθούμε από καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση τόνισε ότι δεν το ζητάει η τρόικα,

αλλά όπως είπε, «εμείς θα πρέπει να τα ζητάμε, εάν θέλουμε ένα δημόσιο που να λειτουργεί με λιγότερα χρήματα και πιο αποδοτικά».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε προτεραιότητα τις φοροελαφρύνσεις, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί συγκροτημένα ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων οι συζητήσεις με την τρόικα γίνονται πολύ πιο εύκολες.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις άλλων υπουργών για το θέμα των απολύσεων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ίδιος έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο αλλά όπως είπε, για να επιτευχθούν οι στόχοι για τους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με όλους τους υπουργούς.

Απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο εκλογών τον Οκτώβριο, αφού –όπως είπε– για να συμβεί αυτό θα πρέπει είτε να χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, είτε να προσφύγει η ίδια οικειοθελώς σε κάλπες. «Η χώρα δεν έχει να χάσει ούτε μία μέρα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα