Συνελήφθη ο «τρόμος» των Παρισίων;

Ο άνδρας συνελήφθη σε ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης στο προάστιο Μπουά-Κολόμπ περί τις 19:00 (20:00, ώρα Ελλάδας).

Το γενετικό του υλικό πρόκειται να συγκριθεί με αυτό που συλλέχθηκε από τα γραφεία της εφημερίδας Λιμπερασιόν, στην οποία επιτέθηκε τραυματίζοντας έναν φωτογράφο, και από ένα αυτοκίνητο τον οδηγό του οποίου είχε κρατήσει όμηρο κατόπιν, σύμφωνα με ερευνητές.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ο άνδρας ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση μοιάζει εμφανισιακά με τον άνδρα ο οποίος

καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας στις επιθέσεις που σημειώθηκαν.

Ο ένοπλος, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι 35 ως 45 ετών, άρχισε τη σειρά των ενεργειών του το πρωί της Δευτέρας στην εφημερίδα Λιμπερασιόν, όπου άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά έναν νεαρό φωτογράφο. Κατόπιν πυροβόλησε έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Σοσιετέ Ζενεράλ και κατόπιν πήρε όμηρο έναν οδηγό πριν εξαφανιστεί στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν στα γραφεία της Λιμπερασιόν ταιριάζουν με εκείνα τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, ανέφερε ο εισαγγελέας Ρομπέρ Ζελί. Όμως τα δείγματα αυτά δεν αντιστοιχούν σε κάποιο ύποπτο πρόσωπο στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, η οποία χρονολογείται από το 1998.

Οι ελπίδες της αστυνομίας να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος είχε απειλήσει με ένα όπλο έναν δημοσιογράφο στο BFMTV την περασμένη εβδομάδα, βασίζονταν κατά κύριο λόγο στην αναγνώρισή του από τους πολίτες χάρη στις εικόνες που καταγράφηκαν σε κάμερες ασφαλείας στα σημεία όπου προέβη στις επιθέσεις και στο μετρό και δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα