Συνελήφθη ο επικηρυγμένος Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαζιώτης επιχειρούσε με συνεργάτες του να ληστέψει τράπεζα και έπεσε σε ενέδρα που του είχαν στήσει αστυνομικοί.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ οι δράστες πέταξαν και χειροβομβίδα, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη. Κατά τη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο πόδι και ένας περαστικός. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ελαφρά τραυματίστηκε στο χέρι και ο Μαζιώτης και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες

στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα, ενώ σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό πιθανών ομάδων υποστήριξης του Μαζιώτη. Γι' αυτό και η περιοχή στην πλατεία Καπνικαρέας είναι αποκλεισμένη.

Πρόκειται για το Νο1 καταζητούμενο τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο φερόμενος ως αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα είχε επικηρυχθεί για 1 εκατ. ευρώ. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του είχε ξεκινήσει μετά την ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος, επί της Αμερικής στις 10 Απριλίου. Η Αντιτρομοκρατική είχε «δει» τον Μαζιώτη πίσω από αυτή την επίθεση. Έκτοτε είχαν ενταθεί οι έρευνες και ο κλοιός έσφιγγε καθημερινά γύρω του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και παρέμενε άφαντος από το 2011, μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της παρέλευσης του 18αμηνου της προσωρινής του κράτησης. Επίσης αναζητείται η σύντροφός του Πόλα Ρούπα.

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης

Tweets about "Μαζιώτης"

Keywords
Τυχαία Θέματα