Συνεδριάζουν αύριο οι πρυτάνεις

Έτσι, οι πρυτάνεις συνεδριάζουν αύριο για να εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, απευθύνει με επιστολή του έκκληση στους συναδέλφους του, να είναι όλοι παρόντες στην έκτακτη συνεδρίασή τους, προκειμένου, όπως λέει, να εξεταστούν όλες οι θεσμικές ή πολιτικές κινήσεις στήριξης των υπαλλήλων που απολύονται με το νέο νόμο που ψηφίστηκε τις τελευταίες ημέρες από τη Βουλή.

Εξάλλου, σε δυσχερή κατάσταση βρίσκονται και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. «Τα

προβλήματα» σημειώνει η τριμελής Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ με επιστολή της προς τους προέδρους των ιδρυμάτων, «είναι πλέον ασφυκτικά και για πολλούς απαγορευτικά για τη λειτουργία των ιδρυμάτων».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκπόνηση τριών μελετών για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, την αποτύπωση όλων των στοιχείων των κτιριακών υποδομών, που χρησιμοποιούν τα ΑΕΙ και την καταγραφή των οικονομικών τους στοιχείων.

Την ερχόμενη εβδομάδα, τρία μόλις πανεπιστήμια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) θα κάνουν εκλογές προκειμένου να αναδείξουν τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα