Ή πολιτική της κυβέρνησης ή το απόλυτο αδιέξοδο

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «υπάρχει αφενός μεν η πολιτική της κυβέρνησης, αφετέρου δε το απόλυτο αδιέξοδο, το παιχνίδι με τη φωτιά» και προειδοποιεί ότι «τυχόν αδυναμία λήψης αποφάσεων, όπως και οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα», οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο».

Ξεκαθάρισε ότι η θετική ψήφος στον Προϋπολογισμό συνιστούσε «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τα μέτρα και να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση».

Σχολιάζοντας την θέση

του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζει πως «δεν έχει συμμάχους, εκτός κι αν θεωρεί ως τέτοιους τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχει στρατηγικό ορίζοντα. Δεν είναι καν της μόδας πλέον, γιατί, δυστυχώς, ο εκφασισμός της κοινωνίας αναδεικνύει ως φαινόμενο μίας κακής μόδας τη Χρυσή Αυγή».

Ενώ για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι επείγουν δύο πράγματα: «Πρώτον, μία επικαιροποιημένη συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων για τις σχέσεις τους και την εθνική στρατηγική τώρα που μπαίνουμε πια σε άλλη φάση, και δεύτερον, η εφαρμογή πολύ καθαρών και αυστηρών κανόνων σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα