Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Στο μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και οι ψαράδες που μπήκαν στον χορό των κινητοποιήσεων.

Επιστρέφοντας από Θεσσαλονίκη ψαράδες που το πρωί συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που αφορούν αιτήματα του δικού τους κλάδου, σταμάτησαν στον μπλόκο όπου συναντήθηκαν με αγροτοσυνδικαλιστές και εκφράστηκε η εκατέρωθεν αλληλεγγύη στον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των δυο κλάδων.

Φθιώτιδα

Την ίδια ώρα, σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της

Ανθήλης, μετακίνησαν, από τις πλατείες των χωριών τους, όπου βρίσκονταν περίπου για μια εβδομάδα, τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τη Φθιώτιδα, καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε σημείο που οδηγεί στην εθνική οδό.

Οι ίδιοι έχουν ανοιχτή γραμμή και με τα υπόλοιπα μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα, όπως επίσης και με άλλα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα. Θεωρούν ότι ο διάλογος που υπήρξε μέχρι σήμερα ήταν άνευ αντικειμένου και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να λυθούν τα θέματα τα οποία προβάλλουν, ενώ αποφεύγουν να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους και τις επόμενες κινήσεις τους.

Σέρρες

Περίπου πέντε ώρες διήρκεσε η κατάληψη του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών από αγρότες του νομού, οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη και στην πρώην Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς).

Κρατώντας μαύρες σημαίες, οι αγρότες, παρουσία και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη να έρθει σε επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη προκειμένου να ζητήσουν ένα ραντεβού μαζί του.

Η επικοινωνία, ωστόσο, με τον υπουργό δεν κατέστη εφικτή και οι αγρότες αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΚΚΕ: Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών, εξέφρασε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της συνάντησής του, σήμερα, με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή μπλόκων των αγροτών.

«Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας πραγματικά επιβίωσης. Τα μπλόκα είναι μαζικά, θα πρέπει να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, έγινε μια τεράστια προσπάθεια αυτές τις μέρες- χθες η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, από εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και μαζικούς φορείς, ήταν ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «θα επιμένουμε ακόμα περισσότερο πως πρέπει να φτιαχτεί μια μεγάλη κοινωνική, λαϊκή συμμαχία συμπαράστασης στους έλληνες αγρότες, βεβαίως συνδυασμένη και με άλλα αιτήματα, γιατί η ελληνική αγροτιά παλεύει για το ψωμί του εργαζόμενου όπου κι αν κατοικεί αυτός, είτε στην ύπαιθρο, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την συμπαράστασή του και ευχήθηκε «να βρούμε την ίδια συμπαράσταση στα αιτήματά μας και από τα άλλα κόμματα που θα συναντήσουμε στην Βουλή, γιατί πολλές φορές λέγεται “είμαστε μαζί σας, αλλά με άλλα αιτήματα”».

Ο κ. Μπούτας είπε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι αιτήματα επιβίωσης και πρόσθεσε: «χθες καταλάβαμε πολύ καλά ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, αυτό αποδείχθηκε χθες, θα το επιδιώξουμε ξανά την Πέμπτη στις 15.00».

Σε ερώτηση για τις προθέσεις των αγροτών, σχετικά με τα μπλόκα, είπε: «περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης, ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, θα λάβουμε τις απαντήσεις, θα μαζευτούν οι Συντονιστικές Επιτροπές και θα αποφασίσουμε», τονίζοντας ότι «αν αυτό γίνει ακόμα και σήμερα εμείς το θέλουμε» και σημειώνοντας ότι ο κ. Στουρνάρας δεν έχει απαντήσει ακόμα στους αγρότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα