Συνεχίζει την μετʼ εμποδίων επίσκεψή του στην Κρήτη ο Βενιζέλος

Ελπίζει δε, να μην τύχει και εκεί της ίδιας …θερμής υποδοχής που έτυχε στο Ηράκλειο, ακυρώνοντας αυτό που είχε στο μυαλό του ως «επαναπροσέγγιση», όταν έλεγε πως «θέλουμε να ξανακερδίσουμε την επαφή» με τους Κρητικούς.

Διαιωνίζοντας την σκληρή κόντρα τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Ιπποκράτους αποδίδουν σε αυτόν τις αποδοκιμασίες εις βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου

χθες στο Ηράκλειο. Ειδικότερα, μιλούν για «30 άτομα» που προκάλεσαν όλη τη φασαρία, αρνούμενοι ότι πήρε τις διαστάσεις που περιγράφονται στα τοπικά μίντια, παρά την ύπαρξη βίντεο που τις συνοδεύει, αποδίδοντας και την «διάδοσή» τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιστοίχως, μιλούν για «50 άτομα» που βρέθηκαν με τους ίδιους σκοπούς αργότερα, στην επίσκεψή του στο Αρκαλοχώρι, σημειώνοντας μάλιστα ως «παράδοξο» το γεγονός ότι επρόκειτο για συγκέντρωση εκπαιδευτικών, εκπροσώπους των οποίων είχε συναντήσει νωρίτερα επί μισάωρο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πάντως, χθες, ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα υποστούν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους, προϊδεάζοντας όμως για συνέχιση των ʽδύσκολων πολιτικώνʼ. «Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας τώρα την μείζονα ανάγκη για αποφασιστικότητα στην αλλαγή του Κράτους.

Υποστήριξε εξάλλου ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται, δεν αντέχει, δεν θα πάρει μέτρα τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία», ʽδείχνονταςʼ τον δρόμο για την «μετά το μνημόνιο εποχή».

Αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών τόνισε ότι η διαδικασία αξιολόγησής τους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας. Ερωτηθείς για τους δημοτικούς αστυνομικούς, πρότεινε να ενταχθούν στην Διοικητική Αστυνομία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θύμισε τέλος, τον ʽαγώναʼ του ΠΑΣΟΚ για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί η σχετική συζήτηση, ενώ υποστήριξε ότι θα αλλάξει η διάταξη για τους τόκους στον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, με τις δαπάνες των τόκων να εκπίπτουν για τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα