Συναυλίες του Ludovico Einaudi για την προώθηση του «In a Time Lapse»

Ο εγγονός του Λουίτζι Εινάουντι,ο οποίος διετέλεσε προεδρος της Ιταλίας την περίοδο 1948-1955, παρουσίασε τις τελευταίες του δημιουργίες στο φεστιβάλ iTunes στο Λονδίνο .
Οπως μας αποκαλύπτει ο Ιταλός συνθέτης εμπνέεται από διαφορετικά είδη μουσικής τα οποία και ενσωματώνει στις δικές του συνθέσεις.
«Προέρχομαι από μια μουσική οικογένεια .Η μητέρα μου έπαιζε πιάνο και κλασική μουσική στο σπίτι.Είχα ωστόσο και δύο αδελφές που έπαιζαν συνθέσεις του Τζίμι Χεντριξ και των Μπίτλς.Μεγάλωσα λοιπόν έχοντας δύο διαφορετικά ακούσματα.Μεγαλώνοντας

συνέχισα να ακούω διαφορετικά είδη μουσικής».
Με σπουδές κλασικής μουσικής στο Ωδείο Βέρντι του Μιλάνου ο Λουντοβίκο Εϊνάουντι άρχισε να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη μουσική επένδυση ταινιών.
Το Una Mattina και το Fly του Einaudi ακούγονται στην ταιν;iα Αθικτοι του 2011 την μεγαλ;yτερη εισπρακτική επιτυχία του Γαλλικού κινηματογράφου.
«Ακόμη κι όταν δημιουργώ για μια ταινία θέλω να έχω την ίδια έμπνευση και το ίδιο δόσιμο με αυτό που έχω όταν παίζω σε μια συναυλία.Είναι ωστόσο πιο δύσκολο γιατί δεν το κάνω για βιοποριστικους λογους.Ειμαι εντελώς απορροφημένος στην όλη διαδικασία και αν παραμένεις σε μια ταινία για πάνω από 4 μήνες καταντάει πολύ κουραστικό».

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα