Συνάντηση Σαμαρά – Ομήρου

Ο κ. Ομήρου, υποστήριξε ότι οι ισχυροί ταγοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, αντί αλληλεγγύης, προσέφεραν στην Κύπρο«χολή και όξος», παραβιάζοντας τη θεμελιώδη κοινοτική αρχή της αλληλεγγύης. «Αυτή δεν είναι η Ευρώπη την οποία οραματιστήκαμε και οραματιζόμαστε» δήλωσε για να συμπληρώσει πως «δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το δυσθεώρητο χάσμα μεταξύ του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου. Αν συνεχιστεί αυτό το χάσμα, δεν είναι μόνο η κοινωνική συνοχή μεταξύ των λαών και ανθρώπων που θα τεθεί σε δοκιμασία, αλλά και η πολιτική συνοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, Ελλάδα

και Κύπρος θα δώσουν μαζί – όπως στο παρελθόν – τη μάχη του Ελληνισμού.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο δήλωσε πως πρέπει να είναι σαφές προς κάθε τρίτο – ασφαλώς και προς την Τουρκία – και προς πάντα εχθρό και πολέμιο, ότι η οικονομική δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος, δεν θα πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να υπάρξει επιβουλή εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και στο Κυπριακό και στα ευρύτερα εθνικά ζητήματα του μητροπολιτικού ελληνισμού.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, επανέλαβε ότι η λύση πρέπει να στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου και ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία είναι εκείνη η οποία θα πρέπει να μετακινηθεί από τις άκαμπτες και επεκτατικές της θέσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Δεν υπάρχει περίπτωση ο Κυπριακός Ελληνισμός να αποδεχθεί λύση, η οποία θα παραβιάζει είτε το Διεθνές, είτε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα