Σύμβουλος του Αλέξη κατά του ΑΚΕΛ!

Αιτία υπήρξε η πρωτοβουλία του συμβούλου να απαντήσει σε άρθρο του επικεφαλής του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» Αριστείδη Μπαλτά στην εφημερίδα «Αυγή» για το Κυπριακό, καθώς σ” αυτό το άρθρο του, μιλά απαξιωτικά και… στέλνει στο πυρ το εξώτερον το «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ. Ο Neo πληροφορείται πως αρκετοί στο

κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πνέουν μένεα κατά του «υπερπατριώτη» -όπως τον χαρακτηρίζουν- διπλωμάτη, κατηγορώντας τον πως ως διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνει να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο» μεταξύ της Κουμουνδούρου και του ΑΚΕΛ.

Μεταξύ πολλών άλλων, απαντώντας στον Αριστείδη Μπαλτά (Α.Μ.), ο Αϋφαντής ισχυρίζεται ότι… δεν είναι «αριστερή» η «στοίχιση» πίσω από το ΑΚΕΛ. «Πόσο αριστερή είναι η ανεπιφύλακτη στοίχιση που προτείνει ο Α.Μ. πίσω από το ΑΚΕΛ; Η μόνη δικαιολογία να στοιχηθεί η μεταπολεμική Ελλαδική Αριστερά πίσω από την πολιτική του ΑΚΕΛ ήταν, μέχρι πρόσφατα, το αντιστρόφως ανάλογο του δικού μας εκλογικό ποσοστό του. Ας δούμε τι έκανε το ΑΚΕΛ μ’ αυτό το ποσοστό και την πολιτική του: πρωταθλητής της μπρεζνιεφικής αντίληψης για τον σοσιαλισμό, ανέβλεψε και εκσυγχρονίστηκε μέσω των off-shore εταιρειών και των τραπεζικών υπηρεσιών, και κατέληξε ακριβώς το κόμμα με τις βαρύτερες ευθύνες για την υπαγωγή της Κύπρου στο Μνημόνιο!», γράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αϋφαντής.

Μάλιστα, ειδικότερα σε σχέση με το Κυπριακό, επισημαίνει: «Επισημαίνω, λοιπόν, την εκκωφαντική απόρριψη του Σχεδίου Ανάν από το 76% των Ελληνοκυπρίων και το 35% των Τουρκοκυπρίων, την παταγώδη κατάρρευση της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας με πρωταγωνιστικό ρόλο/ευθύνη των ΓΑΠ και Χριστόφια –πρωταθλητών τόσο στο «Ναι» στο Σχέδιο Ανάν (ο Χριστόφιας υπήρξε υπέρμαχος του «Ναι» μέσα στο ΑΚΕΛ) όσο και στις Μνημονιακές επιταγές σήμερα, την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκτόξευσή του στο 27%, την καταψήφιση του ΑΚΕΛ από το εκλογικό σώμα των Ελληνοκυπρίων στις τελευταίες προεδρικές εκλογές».

Τούτων δοθέντων, αυξάνονται τα στελέχη στην Κουμουνδούρου που στοιχηματίζουν ότι οι σχέσεις του Γιώργου Αϋφαντή με το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα μπαίνουν σε ταραγμένα νερά…

Keywords
Τυχαία Θέματα