ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΓΙΑ TWEET KATA ΑΘΛΗΤΗ

Το θέμα των επίμαχων…τιτιβισμάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αρχίζει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Την Τρίτη οι Βρετανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 17χρονου Βρετανού ο οποίος θύμισε στον καταδύτη Τομ Ντέιλι ένα προσωπικό του δράμα στο

twitter.

H ιστορία έχει ως εξής: Ο Βρετανός αθλητής των συγχρονισμένων καταδύσεων Τομ Ντέιλι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Μετά τον αγώνα έλαβε στο twitter το εξής σχόλιο: «Απογοήτευσες το νεκρό πατέρα σου, ελπίζω να το ξέρεις αυτό». Αυτό το σχόλιο το έκανε ο 17χρονος Βρετανός ο οποίος και συνελήφθη.

Ο πατέρας του 18χρονου αθλητή έφυγε από τη ζωή τον περασμένο χρόνο ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το προσωπικό δράμα του νεαρού έγινε γνωστό στα ΜΜΕ, με τον ίδιο να δηλώνει στο BBC: «Μου έδωσε όση έμπνευση χρειαζόμουν. Με την κατάκτηση ενός μεταλλίου, όλα όσα πέρασα θα αξίζουν τον κόπο. Το κάνω για τον πατέρα μου και τον εαυτό μου. Είναι όνειρό μου να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πατέρας μου ανέκαθεν με στήριζε. Θα είναι ξεχωριστό να καταφέρω κάτι γι’ αυτόν».

To επίμαχο τιτίβισμα έγινε αμέσως αντικείμενο αρνητικών σχολίων και το ζήτημα έφτασε μέχρι την βρετανική αστυνομία η οποία κινήθηκε αστραπιαία. Το θέμα είναι βέβαια αν η σύλληψη του νεαρού δικαιολογείται νομικά. Προφανώς σ΄αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει σύντομα η βρετανική δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα