ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους  της τρόικας είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός στον απόηχο της χθεσινής άκαρπης σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών. Παρόντες στη συνάντηση και οι Στουρνάρας, Σταικούρας.

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την διαμόρφωση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγρο Μαξίμου. Στη συνάντηση που συμμετείχαν

και οι Γ. Στουρνάρας και Χ. Σταϊκουρας πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος της χθεσινής εμφανούς διαφωνίας των πολιτικών αρχηγών για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Κατά πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις των τροϊκανών από την τοποθέτηση Βενιζέλου για κατάτμηση του μεσοπρόθεσμου και παραπομπή των επώδυνων μέτρων τη διετία 2015 – 2016.

Όλες οι ενδείξεις από το κυβερνητκό επιτελείο καταδεικνύουν ότι η στρατηγική των  Α. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα για ολοκλήρωση του νέου μεσοπρόθεσμου άμεσα παραμένει, παρά τις ενστάσεις Βενιζέλου και Κουβέλη. Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμένεται η τελική διαμόρφωση του νέου προγράμματος εντός του Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή καθυστέρηση που θα οδηγούσε στη λήψη των τελικών αποφάσεων προς το τέλος του 2012. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν «η παροχή διευκρινήσεων γύρω από ορισμένα οικονομικά ζητήματα».

Εντωμεταξύ, έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 συνάντηση στη Βουλή των εκπροσώπων της τρόικας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα