ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ COSTA CONCORDIA

Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζήτησε κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας ο καπετάνιος του Costa Concordia Φραντσέσκο Σκετίνο, που κατηγορείται για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου στις ακτές της Ιταλίας τον Ιανουάριο του 2012, με τους 32 νεκρούς.

Ο Σκετίνο που εμφανίστηκε χαλαρός ενώπιον του δικαστηρίου, μιλώντας συχνά με την νομική του ομάδα, έτεινε τα χέρια προς τους επιζώντες του ναυαγίου, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο συγγνώμη, όπως ανέφερε ένα ζευγάρι

Γερμανών που σώθηκε από το ναυάγιο του Costa Concoirdia και το οποίο παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Ο Ιταλός καπετάνιος παραδέχτηκε δε ότι έκανε λάθη, αλλά κατηγόρησε την εταιρεία για κακή διαχείριση της κρίσης.

Ο δικηγόρος του καπετάνιου ο Φραντσέσκο Πέπε, υποστήριξε πως η ακροαματική διαδικασία θα δείξει ότι ο πελάτης του δεν ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την καταστροφή.

«Η ευθύνη του Σκετίνο πρέπει να επιμεριστεί και να αποδειχθεί ότι και άλλοι μπορεί να έχουν ευθύνες», είπε ο συνήγορος του καπετάνιου.

Η ομάδα υπεράσπισης του καπετάνιου τόνισε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο εκ Ινδονησίας προερχόμενος πηδαλιούχος, για τον οποίο είπαν ότι δεν κατάλαβε τις εντολές που του δόθηκαν από τον Σκετίνο για να αποφύγει τα βράχια.

Ο Σκετίνο αντιμετωπίζει κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας και εγκατάλειψης πλοίου κατά τη διάρκεια της χαοτικής εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα