ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΧΩΡΑ

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα από αύριο με κινητοποιήσεις διάφορων επιστημονικών φορέων, ενώ την Πέμπτη, ημέρα της Συνόδου Κορυφής, έχουν εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα νέα επώδυνα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, αύριο απεργούν δικαστές, εισαγγελείς, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί

επιμελητές, νοσοκομειακοί γιατροί, οδοντίατροι, δημοσιογράφοι και φαρμακοποιοί. Οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή προχωρούν από την Τετάρτη ως την Παρασκευή οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.ά.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίο του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Προβλήματα θα σημειωθούν την Πέμπτη και στις μεταφορές. Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει κανένα ταξί από τις 08.00 έως τις 17.00.

Σε στάσεις εργασίας προσανατολίζονται από το πρωί και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τραμ, μετρό και ηλεκτρικό, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τις τελικές αποφάσεις τους. Επίσης σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. προσανατολίζονται και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν τέλος και οι μηχανικοί μετά τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα