ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

15:30 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Αποφασισμένη να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης από την πρώτη στιγμή με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται η Τρόικα των δανειστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Επικαλούμενη πηγές «με γνώση των διαθέσεων των πιστωτών», η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι πιέσεις που αναμένεται να ασκήσει το τριμερές επιτελείο, ίσως θέσει τους πιστωτές σε τροχιά σύγκρουσης με την νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση.

Ήδη, σημειώνει το άρθρο, οι υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για διετή επιμήκυνση

της προσαρμογής, έτυχε παγερής υποδοχής από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και την Κριστίν Λαγκάρντ, με την χαρακτηριστική της δήλωση, «δεν έχω καμιά όρεξη για διαπραγματεύσεις».

Η Wall Street Journal περιγράφει ως μακρύ τον κατάλογο των μη εκπληρωθεισών υποσχέσεων της ελληνικής πλευράς: «Μέχρι στιγμής η Ελλάδα απέτυχε να κλείσει τους περιττούς δημοσίους οργανισμούς, να απολύσει υπεράριθμους υπαλλήλους και να εντοπίσει τα 11,5 δισ. που πρέπει να κόψει από περιττές δαπάνες σε διάστημα δύο ετών».

Ως αποτέλεσμα των στόχων που δεν εκπληρώνονται, η τρόικα ενδέχεται να ζητήσει επιπλέον περικοπές ύψους 2 δισ. πέραν όσων έχουν ήδη ληφθεί για το 2012.

«Η Ελλάδα δεν εκπληρώνει όσα υπόσχεται», δηλώνει στην WSJ αξιωματούχος με καλή γνώση των θέσεων που πρόκειται να λάβει η τρόικα και συμπληρώνει ότι «συνεχώς παραπονούνται ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, ενώ άλλες χώρες με παρόμοια προγράμματα επιτυγχάνουν ξεκάθαρη πρόοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα