Σύγκρουση άκρων στη ΝΔ

Ανοικτή είναι πλέον η συζήτηση μεταξύ των γαλάζιων στελεχών για τη στόχευση που θα πρέπει να έχει η ΝΔ, στον απόηχο της δικαστικής παρέμβασης στη χρυσή Αυγή. Αν δηλαδή το κόμμα θα πρέπει να στραφεί… δεξιά, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει όσους κινήθηκαν προς τους ΑΝΕΛ και την Οργάνωση Μιχαλολιάκου ή, αν αντιθέτως, θα πρέπει να επιδιώξει διεύρυνση προς το κέντρο ή αυτό που, επί Καραμανλή, ονομάστηκε «μεσαίος χώρος».

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη σχετικά με τους ψηφοφόρους της

Χρ. Αυγής αλλά και το λεκτικό σχήμα με… τις «σφαίρες» που κρατούσε για τον πραγματικό εχθρό, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη ΝΔ και ανάγκασαν το Γραμματέα του κόμματος Ανδρ. Παπαμιμίκο να παρέμβει. Κατά πληροφορίες, ο κ. Παπαμιμίκος είχε συνάντηση με τον στενό συνομιλητή του κ. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι οι θέσεις του είναι εκτός κομματικής γραμμής.

Επί της ουσίας, όμως, στο εσωτερικό του Μαξίμου υπάρχει μία ομάδα στελεχών που συμμερίζονται τις απόψεις Κρανιδιώτη. Μάλιστα, ο ίδιος χθες ονόμασε τους Χρύσανθο Λαζαρίδη και Τάκη Μπαλτάκο και επέμεινε στην ανάγκη προσέλκυσης των ψηφοφόρων της Χ.Α. σε ένα αστικό κόμμα όπως η ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, σειρά στελεχών από το καραμανλικό και το φιλελεύθερο στρατόπεδο επιμένουν ότι η πορεία της ΝΔ θα πρέπει να είναι προς το κέντρο, εκτιμώντας ότι το κόμμα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.

Όπως και στην περίπτωση των «δύο άκρων», που πάντως ως θεωρία έπεσε στο τραπέζι από το alter ego του Πρωθυπουργού κ. Χρ. Λαζαρίδη και όχι από ένα απλός μέλος της Πολ. Επιτροπής της ΝΔ όπως είναι ο κ. Κρανιδιώτης, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να πυροδοτηθεί εκ νέου η συζήτηση, με τα στελέχη να τραβούν κατά περίπτωση το σχοινί προς τα δεξιά ή προς το κέντρο.

Ήδη, χθες, βολές κατά του κ. Κρανιδιώτη εκτόξευσε Ευ. Αντώναρος: «Του είπανε να βγει να τα μαζέψει και τα έκανε μαντάρα» σχολίασε μέσω διαδικτύου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση του τότε Πρωθυπουργού πώς «η Ν.Δ. δεν συνεργάζεται με τα άκρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα