Η νέα διοίκηση της Eurobank δίνει το στίγμα για την επόμενη ημέρα

Κοσμοσυρροή αναμένεται σε λίγο στα κεντρικά γραφεία της Eurobank καθώς η νέα διοίκηση της τράπεζας έχει συγκαλέσει την πρώτη συγκέντρωση στελεχών. Έτσι σε λίγη ώρα αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Λεωφόρο Αμαλίας πάνω από 100 επιτελικά στελέχη που καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Στη

συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της νέας διοίκησης η οποία θα δώσει το πρώτο στίγμα για τις προθέσεις και τις προτεραιότητές της. Από χθες τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο κ. Χρήστος Μεγάρου ενώ στη θέση του προέδρου ορίστηκε ο κ. Γιώργος Δαυίδ. Παράλληλα θέση αντιπροέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. ανέλαβε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου. Από την προηγούμενη διοίκηση παρέμεινε στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου ο κ. Μιχάλης Κολακίδης καθώς και ο κ. Γεώργιος Γόντικας ως μη εκτελεστικό μέλος. Στο Δ.Σ. της Eurobank μετέχουν ακόμα ως μη εκτελεστικά μέλη ο κ. Σπ. Λορετζιάδης, ο κ. Δημ. Παπαλεξόπουλος καθώς επίσης και ο κ. Δημ. Γεωργούτσος ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου και ο κ. Kenneth Howard Prince – Wright ως εκπρόσωπος του ΤΧΣ.

Αιχμές Νανόπουλου – Χριστοδούλου

Χθες στη γενική συνέλευση της τράπεζας η απελθούσα διοίκηση διατύπωσε σαφής αιχμές για το θέμα της Εθνικής Τράπεζας. «Η αβεβαιότητα για το στρατηγικό μέλλον της Eurobank πρέπει να επιλυθεί πάραυτα” υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου. “Οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της Eurobank είναι το αν θα επιχειρηθεί εκ νέου η ουσιαστική και λειτουργική συγχώνευση με την ΕΤΕ ή θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, μαζί με το ΤΤ, επιδιώκοντας έτσι την επιτυχημένη μελλοντική ιδιωτικοποίησή της” υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος υπογράμμισε: “Εφόσον, οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν οριστικά τη μη πραγματοποίηση της συγχώνευσης με την Εθνική, εκκρεμότητα που κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο, θα προβλέπει και την, σε αρκετά σύντομο διάστημα, προσέλκυση ποιοτικών κεφαλαίων, ιδιωτικών, θεσμικών ή και στρατηγικών. Και με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις, μοιάζει να υπάρχει καταρχήν σημαντικό ενδιαφέρον”.

Keywords
Αναζητήσεις
eurobank κεντρικα, κεντρικα γιουρομπανκ
Τυχαία Θέματα