ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στον Α. Σαμαρά, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να δηλώνει σήμερα από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, στην Αγία Πετρούπολη πως τα αποτελέσματα των  εκλογών στην Ελλάδα «εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία».

Ο Πούτιν στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα

στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η μεγάλη πολιτική εμπειρία του Α. Σαμαρά θα συμβάλει στην επίλυση των δύσκολων καθηκόντων, που στέκονται ενώπιον τής Ελλάδας και της Ελληνικής κοινωνίας» και όπως επισημαίνει η προεδρική ιστοσελίδα kremlin.ru, στο μήνυμα υπογραμμίζεται, επίσης, «η αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνορωσικού διαλόγου για τα ζητήματα της διμερούς και διεθνούς ημερήσιας διάταξης».

Αντίστοιχο συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, στο οποίο επισημαίνεται ότι «στη Ρωσία τιμούν τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και την εποικοδομητική εταιρική σχέση με την Ελλάδα».

«Είμαι πεπεισμένος ότι η περαιτέρω εδραίωση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, ανταποκρίνεται πλήρως στα θεμελιώδη συμφέροντα των λαών των χωρών μας», σημειώνεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του πρωθυπουργού τής Ρωσίας.

Ωστόσο σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρετίζοντας το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας ότι:

«Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, η αποφασιστική στάση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά και ορισμένων κορυφαίων ευρωπαϊκών κρατών, για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας και τον παραμερισμό των ανισορροπιών στην οικονομία, εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία».

Keywords
Τυχαία Θέματα