Σύμπλευση Αναστασιάδη, Σαμαρά για τις τράπεζες

Η Προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά. κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε ότι ρυθμίστηκε, «με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους», το ζήτημα της «αποξένωσης» των τραπεζών στην Ελλάδα

από τις κυπριακές μητρικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας», ενώ γίνεται λόγος για στενή και συνεχή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας.

«Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του», υπογραμμίζει η Προεδρία.

Μάχη για τις τράπεζες

Συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Αθήνα, για να αποφασίσει για την τύχη των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι όμιλοι της Πειραιώς και της Alpha, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και ο όμιλος της Εθνικής. Παράλληλα, είχε εξεταστεί το σενάριο απορρόφησης των καταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα