Σώζονται μέσω Ελλάδος οι Κυπριακές τράπεζες

Μια ανάσα από τη λύση του φλέγοντος θέματος με τις Κυπριακές τράπεζες βρίσκεται η Λευκωσία με την υποστήριξη της Αθήνας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι ρυθμίστηκε

το ζήτημα της απορρόφησης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Alpha Bank αναλαμβάνει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα και η Τράπεζα Πειραιώς την Λαϊκή. Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για έναν τραπεζικό όμιλο που θα αναλάβει τις κυπριακές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα