Σβήνουν τα ίχνη από την εκτέλεση Τσαουσέσκου (Βίντεο)

Το μουσείο του Ταργκόβιστε αναζητεί τρόπους προκειμένου να επαναφέρει τον τοίχο στην αρχική του κατάσταση, καθώς υπήρχαν ίχνη από σφαίρες και αίμα στον τοίχο. Αποτυπωνόταν καθαρά ότι ο Νικολάε Τσαουσέσκου δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, το ίδιο και η σύζυγός του.

Το ζεύγος Τσαουσέσκου συνελήφθη από την αστυνομία και παραδόθηκε στο στρατό λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1989.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της

Ρουμανίας και η σύζυγός του πέρασαν από Στρατοδικείο με πλήθος κατηγοριών, καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989.

Η δίκη-εξπρές και η εκτέλεσή τους μαγνητοσκοπήθηκαν και έκαναν το γύρο του κόσμου. Λίγες μέρες αργότερα, παρουσιάστηκαν και στην Κρατική Τηλεόραση, πράγμα που επισφράγισε το τέλος του καθεστώτος του.

Εκεί όπου το ζεύγος Τσαουσέσκου εκτελέστηκε, οι τοπικές αρχές ίδρυσαν ένα μουσείο, έπειτα από την αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται το σημείο, όπου γράφτηκε ο επίλογος της ζωής των Νικολάε και Έλενα Τσαουσέσκου.

Το μουσείο προγραμματίζεται να ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον τοίχο μπροστά στον οποίο εκτελέστηκαν ο Νικολάε Τσαουσέσκου και η γυναίκα του Έλενα.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα κρεβάτια, στα οποία κοιμήθηκαν οι σύζυγοι, την παραμονή της εκτέλεσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα