Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, η Κουμουνδούρου εξέδωσε έναν «ποταμό» ανακοινώσεων για θέματα της… πεζής επικαιρότητας: για τα «κόκκινα δάνεια», για τις πληροφορίες-φήμες περί εξαγοράς ληξιπρόθεσμων δανείων από κερδοσκοπικά funds, για την ανεργία, για το πετρέλαιο θέρμανσης και τις απολύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η συγκεκριμένη πολιτική «εκστρατεία» της

αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενταθεί, προκειμένου «να μην ξεχάσει ο κόσμος τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής», όπως τονίζει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Το μήνυμα που θα εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεφαλαιώνεται σε μία φράση: «εντάξει με το θέμα της Χρυσής Αυγής, αλλά υπάρχει και το Μνημόνιο και πρέπει να ανατραπεί». Επί τη βάση αυτού του επιχειρήματος η Κουμουνδούρου συνεχίζει να ζητεί εκλογές, ενώ κεντρικός στόχος του κόμματος είναι να δημιουργηθεί εκ νέου «θερμό» πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, ενόψει της νέας άφιξης της τρόικας, σε 10 ημέρες, στην Αθήνα.

«Όχι» στο συνταγματικό τόξο

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ημέρες εμφανίζεται να απορρίπτει τη λογική του «συνταγματικού τόξου» και της εθνικής συνεννόησης εξαιτίας της διαφοράς του με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την ασκούμενη πολιτική. Μάλιστα, όταν είχε ανοίξει η συζήτηση για «κοινούς υποψηφίους» στις έδρες που υποτίθεται ότι θα άφηναν κενές οι χρυσαυγίτες βουλευτές, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απέρριπταν τα σχετικά σενάρια, λέγοντας σκωπτικά: «Άντε και εκλέγουμε όλοι μαζί κοινής αποδοχής βουλευτές. Όταν έρθει το επόμενο Μνημόνιο αυτοί τι θα ψηφίσουν;», διερωτώντο με νόημα.
Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία αναμένεται να επισφραγιστεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα. Εκεί, κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από όλα τα μέλη του οργάνου «ασφυκτική πίεση προς την κυβέρνηση», ενώ αντίστοιχες οδηγίες έχουν ήδη δοθεί στα κοινοβουλευτικά στελέχη που σηκώνουν το βάρος της εντός Κοινοβουλίου πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τους υπουργούς.
Εξάλλου, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως, παρά την εξελισσόμενη συζήτηση περί τη Χρυσή Αυγή και τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, το πεδίο της οικονομίας θα συνεχίσει να καθορίζει τα πάντα στην πολιτική. Ήδη, μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση στη Βουλή, οι «οικονομολόγοι» του ΣΥΡΙΖΑ θα… ξεψαχνίσουν το πολυσέλιδο κείμενο, προκειμένου να βρουν νέους φόρους, «κρυφά» χαράτσια, νέες μειώσεις. Και τότε, το θερμόμετρο της πολιτικής σύγκρουσης θα φτάσει κόκκινο, για μία ακόμη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα