Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην ΕΕ

20:39 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt χιλιάδες κοινοτικοί αξιωματούχοι έχουν μηνιαίο μισθό ύψους 18.370 ευρώ, όταν ο μισθός της καγκελαρίου της Γερμανίας είναι 16.359 ευρώ.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν, ο οποίος είπε ότι αν υπολογιστούν και τα προνόμια που έχει η κ. Μέρκελ, τότε οι αποδοχές της φτάνουν τα 25.000 ευρώ το μήνα,όσα δηλαδή δεν λαμβάνει κανένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η αντιπαράθεση

αυτή σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που θα έχει ως αντικείμενο τη συζήτηση του προϋπολογισμού της ΕΕ την επταετία 2014 – 2022 ύψους σχεδόν 1 τρισ. ευρώ την οποία απειλούν να ματαιώσουν οι συνδικαλιστές των Βρυξελλών, 48 μόλις ώρες πριν την πραγματοποίησή της.

Σήμερα κατέβηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΕ για να διαμαρτυρηθούν αναφορικά με τα σχέδια μείωσης του διοικητικού και οικονομικού προϋπολογισμού της ΕΕ, κατά 15 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν ότι στόχος της σημερινής απεργίας ήταν να δηλώσουν στους ηγέτες της Ευρώπης ότι πίσω από τους αριθμούς που θα συμφωνηθούν στο τέλος της εβδομάδας, υπάρχουν άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα