ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία για τους ναυτεργάτες

18:30 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 πμ στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Αντί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα αντιδρώντας στο μέτρο της επιστράτευσης η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «κυβερνητικό αυταρχισμό» που δεν έχει τελειωμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία όπως αυτή των ναυτεργατών.

Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό.

Αντί ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας να επιχειρεί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και να βάλει τέλος στην προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων, επιδεικνύει την πυγμή του σε λάθος αποδέκτες.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν το αυτονόητο που είναι ο σεβασμός των εργασιακών και οικονομικών τους δικαιωμάτων με την υπογραφή ΣΣΕ, αίτημα που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των εργαζομένων της χώρας.

Η ΓΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης και συμπαρατάσσεται στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κατά των αδιέξοδων πολιτικών που εντείνουν τη φτώχεια, εξαθλιώνοντας κοινωνία και οικονομία.

Σ΄αυτή τη χώρα δεν κακοποιείται μόνο η οικονομία, κακοποιούνται και οι δημοκρατικοί θεσμοί».

Αντιδρά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

«Την στιγμή που οι εφοπλιστές πολλαπλασιάζουν τα κέρδη και τα πλοία τους, οι ναυτεργάτες δεν έχουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Εκατοντάδες ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι, ενώ ακόμα περισσότεροι έχουν οδηγηθεί στις στρατιές των ανέργων. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη των Αγώνων των εργαζομένων κάθε κλάδου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Απεργιακό Αγώνα των συναδέλφων μας ναυτεργατών.

Η κυβέρνηση φοβούμενη τους Αγώνες των εργαζομένων δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι μας έχει όλους απέναντί της με τις πολιτικές που ασκεί σε βάρος μας. Διολίσθησε για μια ακόμα φορά στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και επιστράτευσε μετά τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ. και τους ναυτεργάτες Απεργούς.

Δεν είναι επίδειξη πυγμής εκ μέρους της, είναι φόβος! Οι πρακτικές της κυβέρνησης περιορίζουν τη Δημοκρατία μας, και συνάμα σφυρηλατούν την ενότητά μας και ατσαλώνουν τις αντιδράσεις μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «οι κοινωνικοί αγώνες δεν ντύνονται στο χακί.

Keywords
Τυχαία Θέματα