ΣΤΟΥΣ 76.094 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Ελάχιστα αυξημένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των εισακτέων, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας


Ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται φέτος σε 76.094, ενώ πέρυσι ήταν 74.440. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις σε στρατιωτικές σχολές, σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, την Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) και Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου

(ΑΣΤΕΑΝ). Για αυτές ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.

Ειδικότερα, στα ΑΕΙ εισάγονται 44.381φοιτητές, ενώ σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ 31.713 σπουδαστές.

Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 2,22% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι θέσεις στα ΑΕΙ είναι αυξημένες κατά 5,87%, παρά τις εκκλήσεις των πρυτάνεων για συγκράτηση ή και μείωση του αριθμού. Αντιθέτως, μειωμένες είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ κατά 2,48%.

Αυξημένος είναι ο αριθμός των επιπλέον θέσεων για ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), που φέτος αντιστοιχεί στο 15,9% του συνολικού αριθμού των εισακτέων έναντι του 10,8% πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 110.851 υποψήφιοι, περίπου 6.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι και φέτος οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την υπαγωγή και στην κατηγορία των παλαιών αποφοίτων που διεκδικούν το 10% των συνολικών θέσεων τόσο στη γενική όσο και στην ειδική σειρά.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει στο «παρά πέντε» των Πανελλαδικών τον αριθμό των εισακτέων, τη στιγμή που η αγωνία των μαθητών και γονέων κορυφώνεται, 11 μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα