ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΟ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ»

Εν ευθέτω χρόνο και χωρίς να χρειάζεται νέα απόφαση από το Eurogroup θα δοθεί το 1 δισ. ευρώ, η δεύτερη δόση των 5,2 δισ. από το EFSF, δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συγκρότησης υπεύθυνης κυβέρνησης στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί είπε από τις Βρυξέλλες  ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι

καλυμμένες έως τον Ιούνιο και πως η χώρα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τα 4,2 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν σήμερα.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του EFSF, ο Ολ. Μπαγί τόνισε ότι το Ταμείο αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ, βάσει της απόφασης που έλαβε το Eurogroup τον περασμένο Φεβρουάριο και επισήμανε ότι δεν χρειάζεται νέα απόφαση από το Eurogroup για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που απομένει από τη δόση του Μαΐου.

Από την πλευρά της, η Πία Αρενκίλντε, επίσης εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απατώντας σε ερώτηση για το  αν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου απάντησε ότι «η Κομισιόν, αναμένει από την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί και να τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα με την υπογραφή του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής».

Επανέλαβε δε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας «να συνεργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας» για να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα