Στουρνάρας: «Πρόσω ολοταχώς για… αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ»

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι: «Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να τελειώσει το πρόγραμμα με θετικό πρόσημο, θα πρέπει πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα να είναι η μεγάλη αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και του δημοσίου τομέα».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Εταιρείες που σήμερα δεν είναι βιώσιμες, που

είναι ζημιογόνες και κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για να τις καταστήσουμε βιώσιμες- είτε αυτά λέγονται αποκρατικοποιήσεις, είτε συρρίκνωση και προσαρμογή του μεγέθους τους, είτε συγχωνεύσεις».

Ο ίδιος υπεραμύνεται των δράσεων για τη φοροδιαφυγή και τονίζει πως έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ υψηλότερες είναι οι προσημειώσεις.

Όσον αφορά στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε πως «είναι ένα παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης» για να συμπληρώσει ότι: «Όσο με αφορά την Ελλάδα, πιστεύω ότι του έχω αλλάξει την άποψη που είχε. Δεν θέλω να ξέρετε τι μου ελέχθη πέρσι τον Ιούλιο, όταν πήγα για πρώτη φορά στο Eurogroup, τι μου έλεγε ο Σόιμπλε και τι μου λέει τώρα. Αυτά θα τα γράψω σε ένα βιβλίο όταν έρθει η ώρα».

Στην ερώτηση εάν μετανιώνει που ανέλαβε τη θέση του, ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι: «έχω πολλούς φίλους, μην κοιτάτε τι λένε δημόσια. Είναι ένα απομεινάρι του παλιού πολιτικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα