Στουρνάρας: Όχι οριζόντια αλλά διαρθρωτικά και στοχευμένα τα μέτρα

Θα προέλθει από την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Από τη φορολογική συμμόρφωση, τις στοχευμένες περικοπές δαπανών, την αναδιάρθρωση και εξυγίανση οργανισμών, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τις διαρθρωτικές προσαρμογές, την άρση των ποικίλων εμποδίων στην λειτουργία του ανταγωνισμού, τις ιδιωτικοποιήσεις όπως είπε.

Κάνοντας απολογισμό της οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ότι από τότε που ξεκίνησε η κρίση έχουν γίνει τεράστια βήματα και τα αποτελέσματα, όπως είπε,

δίνουν τη δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Στουρνάρας, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για απαξίωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έλαβε υπόψη της πως βρεθήκαμε στη χειρότερη κρίση από το 1929 και σταθήκαμε στα πόδια μας.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας από τις ΗΠΑ έκανε λόγο για την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποιοι μέσα στο κόμμα του που τον αμφισβητούν.

Αναρωτήθηκε ταυτόχρονα, «μήπως γι’ αυτό έκανε την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ;» και σημείωσε πως οι απειλές προς τους επενδυτές δεν συμβαδίζουν με την πολιτική παραμονής στην Ευρωζώνη. «Ευαγγελίζονται την ακύρωση του προγράμματος που είναι η βασική πηγή ξένων επενδύσεων – και απειλούν τους επενδυτές. Αυτά δεν είναι συνεπή με την παραμονή στην ευρωζώνη» παρατήρησε ο κ. Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα