ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

13:00 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Στον ανακριτή οδηγείται αυτή την ώρα ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,  Λάμπρος Λιόσης.

Συνελήφθη για «παραβίαση μυστικών της Πολιτείας» και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων». Οι κατηγορίες που καλείται να αντικρούσει σχετίζονται με τη διαρροή απόρρητου εγγράφου στο διαδίκτυο, το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το συγκεκριμένο

έγγραφο, το οποίο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη στο διαδίκτυο είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες: Στον Χρ. Σταϊκούρα, στον Λ. Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους. Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο Λ. Λιόσης στο επίμαχο e-mail, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του, αν ο πελάτης τους είχε διαρρεύσει το έγγραφο, θα είχε μεριμνήσει για να σβήσει τα προσωπικά του στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ,anakriti tmimatarchis, genikou logistiriou, diarroi engrafou