Στόχος του Μαξίμου ο «ανεύθυνος» ΣΥΡΙΖΑ

Εφαλτήριο για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν στην κυβέρνηση τις εξελίξεις με τη σύλληψη του αρχηγού και των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη τις συλλήψεις

του Ν. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του, να ζητήσει πρόωρες εκλογές, θέση που παραμένει στην κορυφή της επιχειρηματολογίας της Κουμουνδούρου, η άρνησή του να συμπράξει με τα υπόλοιπα κόμματα σε ένα ενιαίο δημοκρατικό ψηφοδέλτιο έναντι της Χ.Α. αλλά και η, κατά κυβερνητικούς παράγοντες, μεμψίμοιρη στάση έναντι της αποφασιστικότητας της ελληνικής πολιτείας, μετατρέπονται σε επιχειρήματα υπέρ της κυβέρνησης στη δημόσια αντιπαράθεση που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Παρά τις εισηγήσεις που υπήρξαν, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δήλωσαν ρητώς ότι δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών, ακόμη κι αν η Χρ. Αυγή υλοποιήσει την «απειλή» περί παραίτησης των βουλευτών της, ομαδικά ή σταδιακά. Παράλληλα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές να κατέλθουν από κοινού στο πλαίσιο ενός κοινού «αντιναζιστικού – αντιλαϊκιστικού μετώπου» και, δι αυτού του τρόπου, να σχηματοποιήσουν την «ακραία» πολιτική συμπεριφορά της Κουμουνδούρου. Είναι ενδεικτικό ότι στελέχη τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ βάλλουν με παρόμοια επιχειρηματολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ενώ, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε αιχμηρά πώς «δεν είναι τυχαίο ότι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή επιδιώκουν πρόωρες εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα