Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι δικαστικοί

Προάγγελο αγωγών για τις περικοπές των δικαστών αποτελεί η προσφυγή Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγω εισαγγελικός λειτουργός επέλεξε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και όχι στο Μισθοδικείο υποστηρίζοντας ότι περικοπές στους μισθούς που έφερε το νέο Μνημόνιο, αλλά και το αναδρομικό ψαλίδι στους μισθούς τους

από 1 Αυγούστου 2012 είναι και αντίθετα στο Σύνταγμα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο εισαγγελέας επικαλείται το ίδιο το Σύνταγμα που προβλέπει πρέπει να είναι ισότιμες οι αποδοχές τους με τις αποδοχές των άλλων δύο εξουσιών, της νομοθετικής και της εκτελεστικής. Ο νομοθέτης, είναι υποχρεωμένος να παρέχει στον δικαστή αφενός αποδοχές επαρκείς και ανάλογες του λειτουργήματός του, αφετέρου τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε αυτός να είναι σε θέση να ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο.

Παρά τις συνταγματικές επιταγές όμως, οι δικαστές είδαν τους μισθούς τους να … πέφτουν κατακόρυφα μέχρι και 44%. Τέλος, σημειώνει ότι ενώ οι περικοπές των δικαστών έγιναν με αντισυνταγματικό τρόπο άλλες ομάδες εργαζομένων έμειναν στο απυρόβλητο. Επικαλείται μάλιστα το προσωπικό της ΕΥΠ, το επιστημονικό προσωπικό της ειδικής νομικής υπηρεσίας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ,το καλλιτεχνικό προσωπικό του Δημοσίου κ.λπ.

Οι εξαιρέσεις αυτές σύμφωνα με τον προσφεύγοντα καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του υπέστησαν διακριτική και άνιση μεταχείριση στη μισθολογική τους κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα