Στο φύλο μεταφέρει την πολιτική διαμάχη ο Πέερ Στάινμπρουκ

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι δημοφιλής επειδή θεωρείται στα υπέρ το ότι είναι γυναίκα», δήλωσε ο Πέερ Στάινμπρουκ στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και τόνισε ότι «οι γυναίκες ψηφοφόροι εκτιμούν την καγκελάριο των χριστιανοδημοκρατών γιατί έχει αποφασιστικότητα». Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο ίδιος σημείωσε: «Η καγκελάριος έχει επιβληθεί σε έναν ανδρικό κόσμο, δείχνει πολύ αυθεντική και συμπεριφέρεται με μετριοφροσύνη».

Σε άλλη του συνέντευξη έθιξε το ζήτημα της αμοιβής των Καγκελαρίων

και χαρακτηριστικά είπε: «Ένας γερμανός καγκελάριος δεν αμείβεται αρκετά σε σύγκριση με την προετοιμασία που κάνει και τις ευθύνες που έχει» και πρόσθεσε: «Ένας διευθυντής τράπεζας στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κερδίζει περισσότερα από όσα ένας καγκελάριος».

Επί του θέματος, αποστάσεις κράτησε ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, λέγοντας στη Bild: «Κατά την άποψή μου οι πολιτικοί στη Γερμανία αμείβονται επαρκώς. Ήμουν πάντοτε βέβαιος ότι μπορούν να ζήσουν από το μισθό τους. Και κάποιος που δεν αισθάνεται ότι αμείβεται αρκετά μπορεί πάντα να ψάξει για άλλο επάγγελμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα