ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ομάδα εργαζομένων, καθώς και εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας να ακυρωθεί ή ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΡΑΕ, ο πρόεδρος και ο β΄ αντιπρόεδρος της επίμαχης Αρχής, Νικ. Βασιλάκος και Μιλτ. Ασλάνογλου και 19 εργαζόμενοι (12 ειδικοί επιστήμονες και 7 δικηγόροι), καθώς και

90 εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (12 δικηγόροι και 78 ειδικοί επιστήμονες)ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία καθορίζονται οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού και των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Υποστηρίζουν ότι η απόφαση είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή της οδήγησε σε μείωση αποδοχών από 21,45% έως 56,54%. Στην προσφυγή τους αναφέρουν πως οι ανεξάρτητες Αρχές σύμφωνα με τους ιδρυτικούς τους νόμους, έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και δικό τους προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα