Λαχντάρ Μπραχίμι: «Η κατάσταση στη Συρία διαρκώς επιδεινώνεται»

Ωστόσο, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία δεν παρέλειψε να δηλώσει την ανησυχία του για την κατάσταση στην χώρα, που όπως σημείωσε, «επιδεινώνεται ραγδαία».

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Κάιρο, από την έδρα του Αραβικού Συνδέσμου, ο Λαχντάρ Μπραχίμι είπε: «Υποστηρίζω ότι η λύση πρέπει να έρθει αυτό τον χρόνο: το 2013 και Θεού θέλοντος πριν από την δεύτερη επέτειο από την

έναρξη της κρίσης». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι: «Η πολιτική αυτή λύση περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός, τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης με ευρεία εξουσία και άλλα βήματα που θα οδηγήσουν στην διενέργεια εκλογών».

Σημείωσε, πάντως, ότι: «Η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ άσχημη και επιδεινώνεται διαρκώς» και προειδοποίησε ότι «άλλοι 50.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους στη Συρία τον επόμενο χρόνο αν η κρίση δεν τερματιστεί». Υπενθυμίζουμε ότι περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της κρίσης κι αυτές τις μέρες μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στα στρατεύματα του αλ Άσαντ και τους αντάρτες στις πόλεις Χάρστα και Αραμπίν κοντά στην Δαμασκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα