Καταθέτει αύριο στην προανακριτική ο Ι. Καπελέρης

Ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκε από τον αρμόδιο για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ Π. Μαντούβαλο(στέλεχος του ΣΔΟΕ), ότι τα στοιχεία διαβιβάστηκαν αναλυτικά και ολοκληρωμένα από τις τράπεζες αλλά η επεξεργασία τους θα πάρει χρόνο.

Η Προανακριτική Επιτροπή σχεδίαζε να επιμείνει στην ανάγκη κατάθεσης και να καλέσει τις εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου και τους συζύγους τους, αμέσως μόλις θα παραλάμβανε το πόρισμα για τους λογαριασμούς τους. πόρισμα που ανέμενε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τώρα

όμως που η προανακριτική επιτροπή θα έμπαινε στην τελευταία φάση των εργασιών της, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσουν οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η παράταση που έχει ήδη λάβει η προανακριτική εκπνέει στο τέλος Μαρτίου. Έτσι είτε η προανακριτική επιτροπή θα πρέπει να ζητήσει από την Ολομέλεια να εγκρίνει νέα παράταση είτε να προχωρήσει τις καταθέσεις, να ολοκληρώσει τις εργασίες της και να καταθέσει πόρισμα χωρίς όμως να έχει ταυτόχρονα στα χέρια της το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχει η προανακριτική επιτροπή στα χέρια της τα αποτελέσματα των ελέγχων στους λογαριασμούς του κ. Παπακωνσταντίνου; Γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει αν διαπιστωθεί ότι υπήρχαν χρήματα που δεν δικαιολογούνταν, τότε μπορεί να υπάρξουν συμπεράσματα για το κίνητρο που μπορεί να είχε όποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ αφαιρώντας τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Ούτως εχόντων η προανακριτική αποφάσισε απόψε να καλέσει την προσεχή Τρίτη και πάλι στελέχη του ΣΔΟΕ προκειμένου να τους εξηγήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να αναζητηθούν οι τρόποι και η διαδικασία που θα τους επιτρέψει να προχωρήσει ταχύτερα ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών. Μέχρι τότε αναγκαστικά πηγαίνει πίσω η νέα κλήση σε κατάθεση των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Στην επιτροπή καλείται αύριο σε κατάθεση ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και μετά έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα