«Στις εκλογές κρίνεται η πορεία του τόπου»

Το βράδυ της ίδιας μέρας, και εκτιμώντας το όποιο, πρώτο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσον το δίλημμα θα αλλάξει, ή θα …σκληρύνει ακόμα περισσότερο την επόμενη εβδομάδα.

Χθες πάντως, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ο κ.Βενιζέλος επέμεινε. «Δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές», είπε, «όμως

καραδοκούν από την αντιπολίτευση αλλά και διάφοροι άλλοι κύκλοι, να εκφραστούν το βράδυ των εκλογών και να πουν “α, την πάτησε το ΠΑΣΟΚ, την πάτησε η ΝΔ, την πάτησε η κυβέρνηση”. Και ο κρίσιμος παράγοντας είναι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, γιατί χωρίς ΠΑΣΟΚ και Ελιά δεν υπάρχει προοδευτικός πόλος, δεν υπάρχουν ισορροπίες, δεν υπάρχουν ευαισθησίες», είπε, σημειώνοντας ότι δίνουν αγώνα για την χώρα και καλώντας τον κόσμο να διαλέξει.

«Θέλει ο ελληνικός λαός να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια ή θέλει να δημιουργηθεί ταραχή, αμφισβήτηση, κρίση;», ρώτησε, ρίχνοντας το μπαλάκι στους πολίτες και προκαλώντας τους αν θέλουν να δημιουργηθεί στη χώρα πολιτικό πρόβλημα… να το κάνουν. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, τους «προειδοποίησε» ότι θα υποστούν τις συνέπειες… Ο ίδιος άλλωστε, λίγες ώρες νωρίτερα είχε «απειλήσει» πως σε περίπτωση που η Ελιά δεν στηριχθεί από τους πολίτες, ο ίδιος δεν θα πει στον Αντώνη Σαμαρά ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, αλλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανοίγοντας πλέον θέμα διερευνητικών εντολών.

Σε μία προσπάθεια να …ξεφύγει από το «ενοχλητικό» ερώτημα γύρω από το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα και μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι στις εκλογές δεν κρίνεται ο ίδιος, αλλά η πορεία του τόπου. «Αμφισβητήσεις των επιλογών γίνονται ανά πάσα στιγμή σε όλα τα κόμματα», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και με δική του απόφαση δεν έχει επιβληθεί κανενός είδους κομματική πειθαρχία. «Άρα τι είναι το θέμα μας; Tο θέμα μας είναι η αμφισβήτηση στο ΠΑΣΟΚ ή η αμφισβήτηση η δική μου; Εδώ μιλάμε για την πατρίδα, για το μέλλον, για την οικονομία, για τα παιδιά μας ή για παραπολιτική και κουτσομπολιά; Αυτό είναι το θέμα; Εγώ κρίνομαι στις εκλογές; Στις εκλογές κρίνεται η πορεία του τόπου, η σταθερότητα, οι δουλειές, η απασχόληση, οι επενδύσεις, η υπόσταση της χώρας μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα