Στηρίζουν, αλλά δεν εκτίθενται (σε σταυρό) οι «58»

Η συνάντηση αυτή τη φορά θα γίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. έχει αποφασιστεί κάθε φορά να γίνεται και σε διαφορετική έδρα καθενός φορέα που μετέχει στο εγχείρημα) και ήδη ο Χρήστος Λάζος από τους «58» έχει διαμηνύσει ότι θα λάβει μέρος.

Χθες άλλωστε, παρά την έντονη αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης της Ολομέλειάς τους, οι «58» αποφάσισαν να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, συμμετέχοντας στην Συνδιάσκεψη με τις θέσεις

τους, όχι όμως και στη διαδικασία σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου. Οριστικοποίησαν έτσι και εν ολομελεία το ρήγμα με το ΠΑΣΟΚ.

Τη διαφωνία του με τη σχετική απόφαση εξέφρασε έντονα ο Νίκος Μπίστης, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν ότι έγιναν «λάθος χειρισμοί», ότι η απόφαση δεν ελήφθη δημοκρατικά και τελικά ότι «βάλαμε αυτογκόλ». Της απόφασης της ηγεσίας υπεραμύνθηκε από την πλευρά του ο άτυπος επικεφαλής Γιάννης Βούλγαρης, κάνοντας λόγο για «έκτακτες συνθήκες» υπό τις οποίες ελήφθη, ενώ δεν έλειψαν ακόμα και φωνές –κυρίως από στελέχη που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ- που τάχθηκαν υπέρ της, μιλώντας για την ανάγκη αυτονομίας της κίνησης και την προστασία της πάντως από τον κίνδυνο να γίνει «ΠΑΣΟΚ plus». Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι δεν θα έπρεπε να παρέχουν καν στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, με την άποψη των πιο ψύχραιμων πάντως να επικρατεί, λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση του ΠΑΣΟΚ στην πρόσκληση για διάλογο…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μετρώντας ήδη μία απώλεια, αυτή του Νίκου Χριστοδουλάκη, οι «58» συνεχίζουν να στηρίζουν το εγχείρημα, δηλώνοντας πως θα είναι παρόντες και μετά τις ευρωεκλογές. Προς ώρας πάντως δεν συμμετέχουν με στελέχη στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» στο οποίο πάντως δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής όποιου το επιθυμεί ως πρόσωπο.

Η όλη εξέλιξη, δημιουργεί νέα δεδομένα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που πρέπει τώρα να συγκεράσει τις εσωκομματικές διαφορές, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς, να σεβαστεί τις προτάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και του Ηλία Μόσιαλου και να ανταποκριθεί στο αίτημα για υποψηφίους και από την κοινωνία.

Όλα αυτά όμως, παραπέμπονται για το διάστημα μετά την επιστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Ρώμη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος σήμερα και αύριο. Το Συνέδριο αναμένεται να ανακηρύξει επίσημα τον Μάρτιν Σουλτς ως κοινό υποψήφιο του ΕΣΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να υιοθετήσει το Μανιφέστο του ΕΣΚ για τις ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο των εργασιών του ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρακαθήσει απόψε σε δείπνο εργασίας των σοσιαλιστών ηγετών, ενώ αύριο θα μιλήσει στο Σώμα του συνεδρίου.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο Εκλογικό Συνέδριο του ΕΣΚ συμμετέχουν ακόμα η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, η αντιπρόεδρος του PES Women Άννα Καραμάνου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα