Ένοπλοι κατέλαβαν αεροδρόμιο στην Κριμαία

Το πρακτορείο Interfax που έβγαλε την είδηση, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, μετέδωσε ότι περίπου 50 ένοπλοι άνδρες ντυμένοι με στολές που δεν έφεραν κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα, έφτασαν με τρία φορτηγά στο αεροδρόμιο και το κατέλαβαν. Σε ξεχωριστό τηλεγράφημα, το πρακτορείο αναφέρει ότι ορισμένοι από μια ομάδα ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο έφεραν το σύμβολο του ρωσικού ναυτικού.

Τους Ρώσους κατηγορεί η νέα

ουκρανική κυβέρνηση για τις καταλήψεις

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια της Κριμαίας και κατήγγειλε την κίνηση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ένοπλη εισβολή και κατοχή. Σημειωτέο ότι μέρος του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα έχει ως βάση τη Σεβαστούπολη στην Κριμαία.

Διαψεύδουν οι Ρώσοι τα περί κατάληψης

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του ενεπλάκησαν στην κατάληψη ή τον αποκλεισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Σεβαστούπολης της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Καμία μονάδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν έχει μετακινηθεί προς το αεροδρόμιο, πολλώ δε μάλλον δεν έλαβε μέρος στον αποκλεισμό του», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου στο πρακτορείο Interfax, μετά την ανακοίνωση του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια στην Κριμαία, κάνοντας λόγο για εισβολή.

Οι ένοπλοι οι οποίοι ανέλαβαν σήμερα τον έλεγχο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Κριμαίας, της Συμφερούπολης, περιπολούν τους χώρους του αλλά δεν έχουν μετακινηθεί προς τους τερματικούς σταθμούς των επιβατών και φαίνεται να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι οι άνδρες, οι οποίοι φέρουν πλήρη εξοπλισμό μάχης και κρατούν πολυβόλα και αυτόματα όπλα, κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός του πύργου ελέγχου. Ένας από αυτούς, ονόματι Βλαντίμιρ, είπε ότι είναι εθελοντής και τους βοηθάει. «Είμαι μαζί με την Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές … Βρισκόμαστε εδώ στο αεροδρόμιο για την τήρηση της τάξης. Θα καλωσορίσουμε τα αεροπλάνα με ένα ωραίο χαμόγελο, το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά», είπε. Ο Βλαντίμιρ πρόσθεσε ότι παρότι ο ίδιος και άλλοι εθελοντές υποστηρίζουν τις πράξεις των ενόπλων, δεν γνωρίζουν από που προέρχεται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ. Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ «για να αποτρέψουν την άφιξη μαχητών».

Keywords
Τυχαία Θέματα