Στην τελική ευθεία η επίσημη υποψηφιότητα Τσίπρα

Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΕΑ, σκοπεύουν να δώσουν την μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην υποψηφιότητα Τσίπρα. Παράλληλα, με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου του ΚΕΑ, θα δοθεί στη δημοσιότητα και η διακήρυξη για την υποψηφιότητα, που θα περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις των αριστερών κομμάτων που θα

στηρίξουν τον Αλ. Τσίπρα.

Η κινητικότητα των ευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών και των υποψηφίων για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήδη εντείνεται.

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου αναμένονται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενόψει της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΕΕ.

Ήδη ο κ. Σουλτς έχει ανακηρυχθεί υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στην αποστολή θα βρίσκεται και η κα Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία είχε κάνει και την πρώτη πρόταση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Η κα Τσίμερ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος με τον κ. Σουλτς θα παραμείνει στην Αθήνα και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και να παραστεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα