ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ»

20:50 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

«Κακόπιστους και δόλιους» χαρακτηρίζει η υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη εκείνους που σχετίζουν την απευθείας ανάθεση για την αγορά αντιδραστηρίων για τον ιό του Δ. Νείλου σε φαρμακευτική εταιρεία που είχε χρηματοδοτήσει έρευνα του συζύγου της.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας,

Φ. Σκοπούλη προκειμένου να απαντήσει στις πληροφορίες που την ήθελαν να επιχειρεί να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά αντιδραστηρίων για το μοριακό έλεγχο για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Η εν λόγω εταιρεία εμφανίζεται να έχει χρηματοδοτήσει την έρευνα του συζύγου της, καθηγητή Χ. Μουτσόπουλο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε καμία οδηγία από τον Υπουργό, Α. Λυκουρέντζο για απευθείας ανάθεση, όταν μάλιστα ο α αναπληρωτής υπουργός Μ. είχε ανακοινώσει πως εξασφάλισε 20 χιλιάδες δωρεάν αντιδραστήρια από άλλη εταιρεία.

Η κ. Σκοπούλη, στην ανακοίνωση της, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σχέση άμεσα στην επιστημονική έρευνα του συζύγου της και της λήψης μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του δυτικού Νείλου και προσθέτει, «Όποιος προσπαθεί να συσχετίσει τα άσχετα είναι τουλάχιστον κακόπιστος και δόλιος». Ισχυρίζεται πως η συγκεκριμένη ανάθεση είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και πως «ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία εντός του απαιτούμενου για την αποτελεσματικότητά της χρόνου και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος». Καταγγέλλει μάλιστα κάθε προσπάθεια σπίλωσης του έργου της που αποσπά την προσοχή από την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα