Ο ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΟΥ

20:05 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Μικρή μείωση της προμήθειας φαρμάκου του αντιθρομβωτικού Sintrom από την αρμόδια εταιρεία, διαπιστώνει ο ΕΟΦ, ζητώντας την αύξηση των ποσοτήτων, μετά τις καταγγελίες των γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά πως το φάρμακο, απαραίτητο για μεγάλη ομάδα καρδιοπαθών, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Της

Βασιλικής Αγγουρίδη

Αίτημα για αύξηση της προμήθειας του αντιθρομβωτικού φαρμάκου Sintrom 4 mg, απηύθυνε στην αρμόδια φαρμακευτική εταιρεία ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.

Οι εταιρεία υποστήριζε πως έχει διαθέσει στην αγορά περίπου 110 χιλιάδες κουτιά του φαρμάκου, ενώ οι φαρμακαποθήκες έκαναν λόγο για ανεπαρκείς ποσότητες και πως παράλληλες εξαγωγές δεν γίνονται.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, παρατηρείται μικρή μείωση της προμήθειας του φαρμάκου από την εταιρεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες πέρσι, ενώ οι παράλληλες εξαγωγές για τους πρώτους 7 μήνες του 2012 είναι πολύ περιορισμένες.

Η φαρμακευτική εταιρεία έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΕΟΦ, ενώ άρχισε διερεύνηση των στοιχείων των παράλληλων εξαγωγών για το μήνα Αύγουστο, ώστε να διαπιστωθεί εάν απαιτούνται μέτρα περιορισμού.

Το Sintrom χρησιμοποιείται από μεγάλη ομάδα καρδιοπαθών και θεωρείται αναντικατάστατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα