ΣΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

21:40 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου ανέφεραν ότι η χθεσινή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Σινά που κόστισε τη ζωή σε 16 αστυνομικούς θα μπορούσε να αποδοθεί στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ.

Σύμφωνα με τους ίδιους επρόκειτο για μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος με απώτερο στόχο την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Στην ίδια ανακοίνωση της Αδελφότητας υποστηρίζεται πως η Μοσάντ, η υπηρεσία πληροφοριών και ειδικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, προσπαθεί

να υπονομεύσει την αιγυπτιακή εξέγερση, που τον περασμένο χρόνο οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και πως πλέον «είναι επιβεβλημένο να αναθεωρηθούν οι ρήτρες» της συμφωνίας ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Από την πλευρά του το Ισραήλ  απέρριψε κατηγορηματικά απόψε τον ισχυρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ότι ενέχεται, με οποιοδήποτε τρόπο, στην αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε χθες.

«Ακόμη κι αυτός που τα λέει αυτά, όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη δεν πιστεύει τις ανοησίες που ξεστομίζει», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Γιγκάλ Παλμόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα