Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια παγκοσμίως

Όπως προκύπτει από έρευνα της Nielsen, πολύ χαμηλά παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, με τη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών να θεωρεί πως η ύφεση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Ένας στους τρεις Έλληνες –το 35% των ερωτηθέντων- δηλώνει πως δεν του περισσεύουν χρήματα μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών. Το ποσοστό αυτό είναι από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας και το τρίτο υψηλότερο παγκοσμίως.

Το

93% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει τις αγοραστικές του συνήθειες εξαιτίας της κρίσης. Το 73% ομολογεί ότι έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα και το 68% ότι έχει μειώσει τα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού.

Στην Ελλάδα, ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης το τρίτο τρίμηνο του 2012, σημείωσε μικρή άνοδο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, γεγονός που εξηγείται από τις μετεκλογικές προσδοκίες. Παρόλα αυτά η χώρα μας παρέμεινε ανάμεσα στις πέντε πιο απαισιόδοξες του πλανήτη, όπου προηγούνται: Η Ουγγαρία, η Νότια Κορέα, η Πορτογαλία και η Κροατία.

Ανάμεσα στις 20 πιο απαισιόδοξες χώρες του κόσμου βρίσκονται 17 ευρωπαϊκές, ενώ μόνο η Ελβετία και η Νορβηγία βρίσκονται στις 20 πιο αισιόδοξες όπου προηγούνται η Ινδία και η Ινδονησία που βρίσκονται στην πρώτη θέση οι Φιλιππίνες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα