«Ειδικά συμφέροντα κρατούν την Ελλάδα εκτός ενιαίας αγοράς»

Ο πρώην υποδιευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε στο Bloomberg την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε να προωθήσει τις βασικές δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονταν για να ξαναγίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία. Απέρριψε τη συνταγή λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, εκτιμώντας ότι δεν βάζει τα θεμέλια

για μία μόνιμη ανάκαμψη της οικονομίας.

«Είναι εκνευριστικό να βλέπεις πόσο λίγη συζήτηση έγινε για το πραγματικά σημαντικό ζήτημα για την Ελλάδα τη σταδιακή  απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της στην ευρωζώνη», υπογράμμισε.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχουν ειδικά συμφέροντα που έχουν καταφέρει να κρατούν την ελληνική οικονομία εκτός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. «Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί και απαιτεί δράση ενάντια στα ειδικά συμφέροντα, στις κλειστές αγορές, στα ημι-μονοπώλια και στις αναποτελεσματικές κρατικές επιχειρήσεις», σημείωσε.

Τόνισε πως αν η Ελλάδα, η Πορτογαλία  δεν ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη, θα είναι δύσκολη η οικονομική επιτυχία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα