Στην Αθήνα ο Χ. Σβόμποντα

Ο Χ. Σβόμποντα θα συνοδεύεται από την επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή, Συλβάνα Ράπτη, και αρκετούς ξένους ευρωβουλευτές αρμόδιους για θέματα οικονομίας και κοινωνικών υποθέσεων ενώ θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τον κ. Σβόμποντα και τους αντιπροέδρους της Ομάδας, για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, στο πρώτο εξάμηνο

του 2014, καθώς και για την πορεία των θεσμικών εξελίξεων στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Χ. Σβόμποντα με συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα προτείνει την αντικατάσταση της τρόικας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υπό τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας θα αναλάβει την ευθύνη των προγραμμάτων διάσωσης.

Σημειώνει επίσης πως η προεδρία δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να δείξει τη δέσμευσή της στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, η Ελλάδα μέσω της προεδρίας μπορεί να υπογραμμίσει «τις αληθινές ευρωπαϊκές προτεραιότητες: εργασία, εργασία, εργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα